Preloader
Widget Image

:

1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

:

Godišnji odmor preduzetnika

Standardizovan posao je sigurnost za odlazak preduzetnika na godišnji odmor

Koliko puta nam se dogodilo da se ne setimo da li smo ugasili šporet ili zaključali auto? O tome da li smo zapamtili tj zaboravili ime osobe koju smo upravo upoznali I da ne govorim. A opet hodamo, pričamo, pišemo I to ne zaboravljamo. Šta je razlika? Zašto jedno možemo, a drugo ne možemo da zapamtimo? Šta dovodi do automatizma?

Repetitio est madre studiorum!

Ponavljanje je majka učenja!(časovi latinskog ipak imaju smisla)

Kako se to odnosi na razvoj biznisa? Da li je važno kakvu pastu jedemo u omiljenom restoranu, iako je šef kuhinje na bolovanju ili odmoru? Da li je važno da pojedemo isti kolač – prvi I 101. Put? Da li je važno da satovi, garderoba, obuća, patike I sve što kupujemo imaju konstantu u kvalitetu? Da li ste ikada jeli u Mc Donalds-u? DA!

Šta je ključ uspeha u svim ovim procesima? STANDARD.

Šta je ključ uspeha brendova koji opstaju u više generacija I prevazilaze krizu? STANDARD.

Šta je osnova poverenja u brend? STANDARD.

Šta obezbedjuje sigurnost u održavanju uspešnosti procesa? STANDARD.

Standard je kombinacija znanja, umeća, iskustva, discipline, fokusa I kontrole jednog Brenda. 

Standard je rešenje o godišnjem odmoru preduzetnika. Samo oni koji su u svom biznisu obezbedili STANDARD, moćiće sebi da priušte odlazak na odmor, a da biznis ne trpi posledice. U razvoju brenda nema sitnica. Sve su krupnice. Svaki korak u gradjenju biznisa je VAŽAN. Sve se računa.

Da li bi to bilo moguće, a da ne postoji STANDARD? Ne. Neki to zovu disciplina I focus, ali one se više odnose na procese koji su novi, koje treba izgraditi. Kada je taj deo završen, prelazimo na STANDARD. Na ponavljanje. Na repetition iz latinske izreke. Dok neke od standard nisam spoznala, naučila, napisala I implementirala u našoj proizvodnji kolača, nisam ni znala, da u stvari – MI SVE TO VEĆ RADIMO – ali nismo znali da se to tako zove.

No, zapadni svet je ZAPISAO pravila I dao im IME. Hajde da pročitamo I tu lekciju! Na interenetu postoji dovoljno knjiga za dodatne informacije na ovu temu. Pasioniranima za “problem solving”, sigurna sam da će ovo biti dobra ideja za svoj biznis is snova.

Brendovi koji se bave proizvodnjom, lakše rezoniraju sa terminom STANDARD, jer je prva I neophodna stavka u njihovom poslovanju poštovanje higijensko sanitarnih procesa, radi bezbednosti I ispravnosti hrane. Posebno oni koji moraju da poštuju HACCP. No, postoje I druge branše kojima bi rešavanje problema bilo lakše, ako bi imali STANDARD – bilo da se radi o usluzi, robi ili jednostavnom posredovanju. Sve je “proizvodnja”. Mi proizvodimo sopstveni brend. Uvek I stalno.

Naravno da ne možemo graditi STANDARD prvog dana na poslu, jer je za neke trenutke potrebno vreme I iskustvo, da bismo znali koje pravilo koristi našoj formi biznisa. Ali POSTOJE uopštena pravila, primenljiva u velikom broju procesa.

STANDARD je SINONIM ZA USPEH.

Standardizovani biznisi mogu se proširiti u formi franšiznog modela poslovanja. Upoznavanje sa procesima rešavanja problema I kako ih primeniti u malom biznisu, jedna je od tema na MINI ONLINE ŠKOLE ZA PREDUZETNIKE. Učimo praktičan biznis! Pričamo o lekcijama koje su primenljive na biznise u Srbiji. Na konkretnom primeru – vašoj ideji, primenjujemo pravila problem solving-a. Jer nema biznisa koji kad tad neće doći u problem. A znam da je to jedna od vaših najvećih tema zbog kojih odustajete od pokretanja svog biznisa. 

Hajde da je pobedimo!

Ukoliko želite da saznate koji je Vaš posao iz snova – savetujem IKIGAI konsultaciju.⁠
Ukoliko imate ideju, ali želite da naučite lekcije o preduzetništvu, savetujem ONLINE ŠKOLU PREDUZETNIŠTVA.⁠
Za one koji su pokrenuli ili žele da pokrenu biznis u kolačima, preporučujem da se informišu ovde. 
Za pokrenute biznise, kada Vam treba pomoć u nekoj faz postl – DELEGIRANJU, FINANSIJAMA, MARKETINGU, PRODAJI ili POSTAVLJANJU KORAKA PREMA CILJEVIMA – predlažem rad 1 na 1.⁠ Besplatan razgovor zakažite – ovde
Kada želite da proširite svoju vidljivost, poslovanje i prodaju na teritoriju Italije i ostalih delova EU, pročitajte opis usluga – ovde.
Za više informacija i načinu saradnje možete mi pisati na hello@marinalazarevic.com
BESPLATNE KONSULTACIJE – u decembru i januaru, na ovom linku zakažite 30-minutnu besplatnu poslovnu konsultaciju kako bismo zajedno doneli odluku da li vam je potrebna moja pomoć i na koji način. ⁠