Preloader
Widget Image

:

1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

:

Škola preduzetništva

1.CILJ 
 Svi radimo za novac! Ali kada i VOLIMO to što radimo, imamo MOĆ da postignemo veliki uspeh. Ljubav ne voli PRAVILA, no, ova mora imati definiciju da bi postala biznis u pravom smislu te reči, jer ne postoji san koji će nam platiti račune ako to ne učinimo kako treba.
Objediniti parametre – ono što VOLIMO i šta je PROFITABILNO, kreiranjem pravog POSLOVNOG MODELA, naš je prvi zadatak u Školi preduzetništva.
Definisanje važnih pitanja, koji liče na pisanje biznis plana, praktično i lako razumljivih za one koji nemaju iskustva u poslu, cilj je prvog modula.
Pomažem vam da TRANSFORMIŠETE iskustvo, talenat i ideju u posao i razvijete “mindset” preduzetnika.
2.MARKETING
U doba kada brendovi postoje više virtuelno nego u fizičkom prostoru, marketing je, više nego ikad, ključna stavka – lična karta – izlog – beskonačno važan poslovni segment. Važno je znati kako postaviti i predstaviti ideju, kako biste privukli dobre klijente i saradnike! Jedan deo tog posla obavlja Marketing, ali kao i svaka mašina i Marketing se mora isplanirati i uskladiti sa našim poslovnim modelom.
U drugom koraku – bavimo se onim o rade uspešni brendovi, ali na primeru Vaše ideje. Posvećujemo se definisanju kanala komunikacije, frekvencije, vizuelnog identiteta i svega potrebnog za postizanje cilja. Pravimo godišnji plan, tako da ste uvek spremni za aktivnosti na društvenim mrežama, slanje newslettera i pisanje bloga. 
6.TIM
Ne možemo sve sami. MOŽEMO! Znam da mežemo, ali je naporno. A i što bismo?
Trebaju nam saradnici. Kao deo našeg tima ili kao spoljni eksperti.
Ako imamo tim, dolazimo do osetljive teme, koji se u praksi pokazao kao veliki i čest problem. Kako delegirati posao članu tima? Kome? Šta? I što je još važnije kako i kada to kontrolisati?
PRAVILO je osnova, KOMUNIKACIJA alat, a efekat je DOBAR TIM.
Da bismo postigli uspeh u stvaranju delegacija i timova, moramo imati jasan cilj koji smo postavili, kroz definisani poslovni model (prvi korak) i marketinšku strategiju (drugi korak). U trećem koraku definišemo tim, način saradnje i komunikacije.
4.PRODAJA U četvrtom koraku, govorimo o KONKRETNOJ VIDLJIVOSTI.
Vreme je da I pokrenemo posao ako do tada nismo.
Ako je posao pokrenut, modifikujemo ponude, uslove i cene na način koji će biti najkorisniji za naše vreme, kapacitete i dobit.
Ovo je mesec za kreiranje ili restrukturiranje veb sajta. Postavljanje online prodavnice. Sastavljanje prodajnih pisama. Definisanja načina saradnje sa klijentima. Provere svih prodajnih procesa. I cena. I brige o korisnicima nakon prodaje. I akcijama. Popustima. Mestima na kojima će klijenti moći da kupe naše proizvode i usluge. Broj onih sa kojima ćemo saradjivati.
5.NOVAC Ako je delegiranje najteže za savladati, finansije izazivaju STRAH. Od brojeva i dokumentacije. Od stvarnosti. Od uspona i padova. Nema potrebe, rekla bih, jer posao i vi komunicirate kroz brojeve. Ne kažem da poslovanje treba posmatrati SAMO putem finansijskih izveštaja, već kažem da ih treba redovno pratiti! Dakle, strah koji se zove – ne mogu ni da sagledam koliki su moji troškovi, ne znam koliki je ukupan promet mog posla i ne znam koliko zaradim – nije dobar. To menjamo u petoj fazi.
Kad pobedimo strah, osvestimo da je sve jednostavno i da su brojevi naši prijatelji, jer nam pomažu, da razumemo poslovanje, finansije i administracija postaju prava poslastica!
6. ODMORBiti preduzetnik u formi one-man-show u praksi znači da morate biti ČOVEK ZA SVE I UVEK DOSTUPNI! Da biste to promenili i otišli na godišnji odmor, ne proveravajući e-poštu i telefon svaki čas, poslednja faza mini škole je ključna.Kada smo odredili profitabilan poslovni model, definisali godišnju marketinšku strategiju, stvorili koordinirani tim saradnika, prilagodili ponude, suočili se sa finansijama, preostao je još jedan korak do naše istinske sreće, a to je Dnevni, nedeljni i mesečni raspored obaveza kao vlasnika preduzeća. Automatizacija poslovnih procesa, koja vam stvara slobodno vreme za kreativno razmišljanje u poslu i srećan odmor.