Organizacija dogadjaja

Organizacija proslava, dogadjaja i dekoracija, je u Srbiji, široko rasprostranjen biznis. Nije svako u tome dobar, niti uspešan, a svi rade. U čemu je tajna?

Jedna od velikih prednosti i radosti je kada posao koji radite za ciljnu grupu ima osobe kojiVas zovu kada žele nešto da proslave. Obzirom da je moj porodični posao imao temu kolača i torti, svadbene i rodjendanske torte su došle kao NEMINOVNOST. Srećom, lepa, prijatna i vesela. 

Kako sam u tom poslu imala puno saradnika, upoznala sam one koji to rade u garažama, ali i one koji to rade na višem nivou. Nepostojanje jasnih pravila i nesankcionisanje onih koji to rade neregistrovano, moje prijatelje je dovodilo u otežavajuće poslovanje.

Sećam se da sam im, pokušavajući da ih razumem, pročitam izmedju redova i podržim u tom radu, predložila da primene par saveta koji su mi se činili delotvornim u njihovom slučaju.

U njihovom biznis modelu, bilo je sve prilično dobro postavljeno. Delegiranje i tim radnika odlični. Bili su fokusirani samo na jedan segment ukrašavanja. Proizvode koje su imali su uvozili. Nije bilo mesta kreativnosti niti širenju asortimana. Ali ono što su zapustili, baveći se svakodnevnim OPERATIVNIM poslom, jeste da se iz posla nekada treba povući i sagledati OČIMA KUPACA. Zaboravili su da je negovanje postojećih klijenata i konstantan marketing – nešto kao dobar dan i dovidjenja! Bez toga se ne ulazi i ne izlazi sa sastanka!

Tada nisam zvanično radila konsulting, ali sam im dala dovoljno informacija i instrukcija, da su samostalno sve uradili i posle dva meseca opet bili tamo gde su želeli. Prvi u svojoj branši po prodaji. 

Ovde je ključni trenutak, bila spremnost vlasnika da podele svoj problem i saslušaju savet nekoga sa kojima dele ciljnu grupu. Nekada je rešenje jako blizu nas, vaćno je da budemo otvoreni i sa brzim refleksima. 

Organizacija dogadjaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top