Image

 

Preduzetništvo je lako i jednostavno, kada upoznamo pravila.

 

Hajde da razumemo proces, kako bismo bili srećni i bogati dok radimo posao svojih snova!

Image

1. CILJ I POSLOVNI MODEL

 

Svi radimo za novac!

Ali kada još i VOLIMO to što radimo, imamo MOĆ da postignemo veliki uspeh!

Ljubav obično ne voli PRAVILA, ali ova mora imati definiciju da bi postala biznis u pravom smislu te reči, jer ne postoji san koji će nam platiti račune ako to ne učinimo kako treba.

Objediniti parametre - ono što VOLIMO i šta je PROFITABILNO, kreiranjem pravog POSLOVNOG MODELA, naš je prvi zadatak u Mini školi preduzetništva.

Definisanje puno važnih pitanja, koji liče na pisanje biznis plana, ali praktično i lako razumljivo za one koji nemaju iskustva u poslu, cilj je prvog meseca.

Pomažem vam da shvatite KAKO transformisati svoju ideju u posao i kako usvojiti “mindset” preduzetnika.

2. MARKETING JE “MUST” SA VELIKIM M

 

U doba kada brendovi postoje više virtuelno nego u fizičkom prostoru, marketing je, više nego ikad, ključna stavka - lična karta - izlog - beskonačno važan poslovni segment.

 Važno je znati kako postaviti i predstaviti ideju, kako biste privukli dobre klijente i saradnike! Jedan deo tog posla obavlja Marketing, ali kao i svaka mašina i Marketing se mora isplanirati i uskladiti sa našim poslovnim modelom.

U drugom koraku - bavimo se definisanjem komunikacionih kanala, frekvencije, vizuelnog identiteta i svega što nam je potrebno za postizanje cilja. Učim vas kako da to uradite tokom cele godine, tako da uvek budete spremni.

Image
Image

3. TIM

 

Ne možemo sve sami.

Trebaju nam saradnici. Kao deo našeg tima ili kao spoljni eksperti.

Ako imamo tim, dolazimo do osetljive teme, koji se u praksi pokazao kao veliki i čest problem.

Kako delegirati posao članu tima? Kome? Šta? I što je još važnije kako i kada to kontrolisati?

 

PRAVILO je osnova, KOMUNIKACIJA alat, a efekat je DOBAR TIM.

Da bismo postigli uspeh u stvaranju delegacija i timova, moramo imati jasan cilj koji smo postavili, kroz definisani poslovni model (prvi korak) i marketinšku strategiju (drugi korak)

 

Treći korak nas uči o ovome.

4. PRODAJA

 

U četvrtom koraku, govorimo o KONKRETNOJ VIDLJIVOSTI.

Vreme je da pokrenemo posao ako do tada nismo ...

Ako je posao pokrenut, modifikujemo ponude, uslove i cene na način koji će biti najkorisniji za naše vreme, kapacitete i dobit.

Ovo je mesec za kreiranje ili restrukturiranje veb sajta. Postavljanje online prodavnice. Provere svih prodajnih procesa. I cena. I brige o korisnicima nakon prodaje. I akcijama.

Preduzetnici prilično uživaju u ovoj fazi.

Image
Image

5. NOVAC

 

Ako je delegiranje najteže za savladati, finansije izazivaju STRAH.

 

Strah od brojeva i dokumentacije. Strah od stvarnosti. Strah od uspona i padova.

Nema potrebe, rekla bih, jer posao i vi komunicirate kroz brojeve. Ne kažem da poslovanje treba posmatrati SAMO putem finansijskih izveštaja, već kažem da ih treba redovno pratiti!

Dakle, strah koji se zove - ne mogu ni da sagledam koliki su moji troškovi, ne znam koliki je ukupan promet mog posla i ne znam koliko zaradim - nije dobar.

 

To menjamo u našoj petoj fazi.

 

A kad pogledamo taj strah u oči, priznajemo da je sve jednostavno i da su brojevi naši prijatelji jer nam pomažu, da bolje razumemo naše poslovanje, finansije i administracija postaju prava poslastica!

 

 

6. ODMOR

 

Biti preduzetnik u formi one-man-show u praksi znači da morate biti ČOVEK ZA SVE I UVEK DOSTUPNI!

 

Da biste to promenili i otišli ​​na godišnji odmor, ne proveravajući e-poštu i telefon svaki čas, poslednja faza mini biznis škole je ključna.

 

Sada kada smo odredili profitabilan poslovni model, definisali godišnju marketinšku strategiju, stvorili koordinirani tim saradnika, prilagodili ponude, suočili se sa finansijama, preostao je još jedan korak do naše istinske sreće.

 

Dnevni, nedeljni i mesečni raspored obaveza kao vlasnika preduzeća.

 

Automatizacija poslovnih procesa, koja vam stvara slobodno vreme za kreativno razmišljanje u poslu i srećan odmor.

Image

Ako želite da dobijate moje besplatne poslovne lekcije i budete u toku o popustima za sledeću grupu Mini škole preduzetništva, kao i ostale kurseve, molim da ostavite mail u polju za newsletter.

 

Ako želite potpuno personalizovane konsultacije, proverite neki od mojih paketa - ovde ili mi pošaljite mail na hello@marinalazarevic.com

Za prvu BESPLATNU konsultaciju, molim da pošaljete mail hello@marinalazarevic.com
Copyrights © Marina Lazarević 2020
Create a