Marina. Majka Nikole i Nie, Nebojšina žena, Igorova sestra, Nešina i Jagodina ćerka. SVOJA.

Najveće životno, privatno i poslovno iskustvo, stekla sam u porodičnom poslu – Mammas Biscuit House, koji sam radila od svoje 16.godine. Godine 1995, posao je pokrenuo naš otac i na taj način uveo čitavu porodicu u privatno preduzetništvo. Brat, mama i ja, smo nažalost, nakon nepunih 5 godina ostali bez NJEGA – našeg zaštitnika, vodiča i oslonca. Razvijati porodičan posao nosio je mnoge izazove, posebno od kad njega nije bilo.
Diplomirala sam na Pravnom Fakultetu u Beogradu. Nakon toga, samoinicijativno sam pohadjala stručne edukacije, trudeći se da kompletiram praktično stečena znanja. Naš posao je bio uspešan i razgranat. Dobijali smo mnoga zvanična i nezvanična priznanja. Godine 2013 dobili smo priznanje Privredne Komore Srbije  – za Lokalni Brend Srbije, a iduće 2014, ušla sam u uži izbor za Poslovnu Ženu Godine – Udruženja Poslovnih Žena Srbije. Godine 2017, na svom drugom porodiljskom diplomirala sam i Menadžment u biznisu – sa završnom temom – Biznis u porodičnim firmama.

Poslovno i Privatno

Poslovno – vodila sam kompletnu organizaciju posla – zaposlene, finansije, nabavku, proizvodnju hrane, uvodjenje standarda ISO 22000 I HACCP, prodaju, marketing. Sve što jedna proizvodnja hrane sa velikom distributivnom mrežom i asortimanom ručno proizvedenih proizvoda može da ima. Koordinirala sam timovima preko 30 zaposlenih, zapošljavala, učila o poslu – ponekad i životu, potpisivala ugovore i raskidala saradnje, kreirala strategije i menjala ciljeve u skladu sa tržištem. Uvek hrabro, poštujući vrednosti koje sam naučila u porodici – iskrenost, poštenje, poštovanje, velikodušnost, kvalitet, lojalnost, doslednost i organizovanost.
Uporedo, sa poslovnom karijerom, stvarala sam i porodičan život. Nebrojeno puta sam se našla na emotivnom raskršću u izboru – primarna ili sekundarna porodica, karijera ili deca, posao ili zabava, prijatelji ili porodica, ja ili oni. Smatrala sam da je moguće imati sve u meri u kojoj svakome prija i tom rešenju sam težila.  To sam i postigla. Ideja da je žena sposobna da bude: žena-majka-kraljica / čarobna vila / hobotnica / žena-zmaj, dovela me je do sjajnih mentora – životnih i poslovnih, čija znanja primenjujem svakodnevno i sa radošću ih prenosim deci i svima onima koji žele da uče.

Saradnja

Tu sam za sve one kojima je u preduyetničkom poslu potrebna pomoć. Analiziram, koristim postojeće elemente i uz postavljeni – nekad i zajednički kreirani cilj pravim plan, optimizujem proces, racionalizujem vreme, resurse i novac, sistematizujem aktivnosti, automatizujem i standardizujem – koliko možemo. Učim preduyetnike da delegiraju, da podignu posao na viši nivo, izgrade strategiju i stvore uslove za uspeh.
Proces rada je opisan ovde, a paketi saradnje ovde.
Svakako prvi korak, je slanje maila na hello@marinalazarevic.com uz kratak opis gde ste sada i gde želite da budete! Ubrzo nakon toga, ja Vam se javljam i uz kratak razgovor, pronalazimo najbolji način za saradnjom i Vašim uspehom. 

Press Clipping

Something is wrong.
Instagram token error.

marinalazarevic_com

Follow
Load More
Scroll to top